Monday, January 20, 2014

Kiss The Rain

Bahagia saat dahulu, tak semesti nya bahagia saat ini. Cinta waktu dahulu, tak bermakna cinta waktu ini. Rindu pada masa dahulu, tak pasti lagi akan rindu pada masa kini. .
Berkenalan dgn senyuman, berakhir dgn tangisan.. sewaktu ungkapan d ucapkan, "kenapa saya boleh jadi diri saya dgn dye, tapi x boleh dgn awak", kejam nyer kejujuran mu itu..
Lagu yg d permainkan, 'Kiss the rain', mengimbas segala memori kita bersama. Permulaan pengenalan, d mana aku mula ingin mengenali mu. D mana aq menjadi sahabat mu hingga aq mula melamar mu.. hanya memori shj yg tergantung d setiap urat tubuh ku..
Ku pesan minda ku, ku lepas kan kau kepada dye. Salah kah aq!!!? Aq lepas kan ko bukan kerana dye, aq lepas kan ko adalah sebab kemahuan yg d sudut hati ko menginginkan nyer.. kau tidak mengerti kata hati ko sendri, tapi aq memahami nyer.. tulus, ko memerlukan dye lebih drpd ko perlu kan ku.
Memori kau dn aq, yg plng indah bg ku, adalah sewaktu ko dn aq d basahi hujan d bawah redangan pokok. Ingin ku tahan ko dri berlari, tapi kesihatan ko amat penting bg ku.. walaupon seketika, cukup sudah bg ku menikmati memori indah yg tidak akan pudar d ingatan ku..
Ingin ku melamar mu dgn lagu ini, tapi itu hanya mimpi yg mampu aq perdendangkan. Ko memilih hati dr cinta ko. Ko memilih kasih dr rindu ko. Ko memilih teman dr jiwa ko dan hati ko memilih dye dr cinta aq..
Hanya ku pinta, berketawalah lah selagi ko mampu, menangis lah selagi sakit, berbahgia lah kerana aq selalu ade utk mu..

Tuesday, July 2, 2013

Frust

Dh lama x balik rumah.. mostly lau balik dri sri iskandar je n straight ke johor.. but today.. turun kl dulu n then g johor n straight sampai rumah.. lagi pon kt tbs kl ni ade tutti frutti. . My favourite. . Dh lama x mkn. Sampai tbs kul 1 n tiket pukul 4.. so plan nk abes kn duit kt tutti frutti. . Sayang seribu sayang.. tutti frutti tutup.. damn it..

Sunday, June 23, 2013

Ex-Friend

First, I don't think that I did something wrong because I really didn't. I thought u want to run away from me and my friends. Suddenly I saw u was talking with all my friends like u did before. U just dont wanna talk with me and running from me. I'm asking u, what is your problem, what have i did, but u didnt answer me.. Now, I really giving up on u..

Sunday, March 31, 2013

Si Dia...

Ade budak d utp ni.. Manis org nyer.. Rasa cm nk ***** je.. hahaha.. tpi rasa nyer cm x setaraf la pulak.. Dye kaya tahap gaban la kot.. Macam mana nk tanggung anak org ni(siDia)... kawan2 aq ckp gaya nyer cm dye suke kt aq jugak.. hmm.. tpi aq x nk declare lagi.. sebab dye pon was2 lagi nk stay kt utp ke x.. lagi pon aq biar la dye hadapi dulu rintangan kt utp at least satu sem pon jd la.. then bru aq try.. itu pon lau dye sudi la.. hehehe

Wednesday, October 3, 2012

My Education

Hiii... I just wanna tell you guys that currently, i'm studying in UNIVERSITI TEKNLOGI PETRONAS (UTP). I'm taking Business Information System here.. I have got a few freinds here, like Aizat as my roommate, Irfan, Daus n Imir as my neighbor n the res as my guess... hehe...

Tuesday, March 20, 2012

SPM akan di umumkan

Hi blogger..

Sape yang ambil spm tahun lepas,,
mase yang ditunggu-tunggu akan tiba...berdebar rasa nak ambil result..

Moga Dapat apa yang diinginkan..Insyaallah..Amin
Doakan ye

Sunday, January 22, 2012

New Friends in Blogger

Hi, my name is Muhammad Nasharuddin but just call me, Nash. Now, I sedang belajar di Institusi Teknologi Utama, Kelana Jaya, Selangor dalam kos Bahasa Inggeris. Saya di sini(ITU) sangat rindu kan rumah, kawan, n korean drama... hehehe.. I very like korean style.. Jika ade rzki, I want contnue my study at Korea Selatan. I wnt see my idol, Lee Dong Wook, Lee Min Ho n Kim Hyun Jung. Penyanyi kegemaran sye plak adlh 2PM n Super Junior... smpi di cni je la prkenalan saya, lau nak tau lbih lanjut, follow la my blogger.. hehehe.. k, bye